Onze leden geven de chemie en life sciences kleur en betekenis; wie zijn zij? Deze keer op het podium: KNCV-lid Bas Tuenter.
Wetenschapper Marthe Wens (32) is actief bij Scientist Rebellion. Protesteren heeft ze stap voor stap geleerd. ‘Ik heb eerst langs de kant meegekeken, tot ik er klaar voor was om zelf te gaan.’
Onze leden geven de chemie en life sciences kleur en betekenis; wie zijn zij? Deze keer op het podium: NVBMB-lid Janine Post.
Toen hij een informatiebeurs over vervolgopleidingen wilde bezoeken werd Axel Degrande geweigerd. Het wakkerde zijn leergierige vuur enkel harder aan.
Onze leden geven de chemie en life sciences kleur en betekenis; wie zijn zij? Deze keer op het podium: KNCV-lid Kevin Neumann.
Onze leden geven de chemie en life sciences kleur en betekenis. Wie zijn zij? Deze keer op het podium: KVCV-lid Annemieke Madder.
Tijdens de eerste lockdown van de coronapandemie ging Lizah van der Aart (33) per ongeluk viral. Met een eenvoudige tekening legde ze uit hoe je virussen weert door je handen te wassen. Achteraf gezien was het de start van haar carrière als wetenschapsillustrator.
Onze leden geven de chemie en life sciences kleur en betekenis. Wie zijn zij? Deze keer op het podium: KNCV-lid Silvie Meeuwissen.
Elly Van der Heyden (27) is een entrepreneur pur sang. Met haar zelf ontwikkelde Yui Skin-lijn van prijswinnende, innovatieve huidverzorgingsproducten heeft ze grootse plannen.
Wie heeft er een prijs gewonnen? Wie kreeg die subsidie? Of wie heeft er een nieuwe positie gekregen? In Ons kent Ons houden we je op de hoogte van deze personalia.
Ook nieuws voor onze rubriek? Mail dan naar oko@kncv.nl
Innovatiekrediet van €5 miljoen stelt het Nijmeegse Khondrion in staat om hun belangrijkste product, een therapie tegen mitochondriële ziektes, nu in een fase 3 klinische studie te testen.
Bij CLS Services draait alles om mensen in de chemie. En om de chemie tussen mensen. Met die heldere focus weten ze al 20 jaar lang professionals en werkgevers met elkaar te verbinden.
Afvalstromen zoals mest, digestaat of plantenresten worden door start-up Zymofix omgevormd tot het substraat waarop nuttige bacteriën, schimmels en gisten kunnen groeien. De onderneming is zelf ook klaar voor een groeispurt.
“Marloes, ik heb binnenkort een presentatie, maar het publiek is nogal divers. Hoe bereid ik me daar het beste op voor?” Een goede vraag, want deze situatie komt vaak voor.
De oceaan werkt als een enorme spons voor koolstofdioxide. Vang je die CO2 eruit, dan haal je het ook uit de lucht. Vervolgens kun je het gas opslaan of er nuttige dingen mee doen. Dat is het plan van de Delftse start-up SeaO2.
Kristallisatie, emulsificatie en pervaporatie. Maar dan op basis van microfluïdica. De drie technologieën zijn samengebracht in één spin-off-bedrijf, Secoya Technologies, van de Université libre de Bruxelles (ULB). ‘Wij slagen erin een mate van controle te verkrijgen op het farmaceutische productieproces die de perfectie nadert.’
Spreekangst is een universele angst. Het is volstrekt normaal om zenuwachtig te zijn. De kunst is om je er niet door te laten belemmeren. Drie tips om je zenuwen de baas te blijven.
Start-up SimAbs biedt een steady-state-systeem waarbij op continue wijze antilichamen worden geproduceerd. Een duurzamer, flexibeler en goedkoper alternatief voor de conventionele batchreactoren.
Batterijen van elektrische voertuigen kunnen oncontroleerbare branden veroorzaken. De huidige controlesystemen kunnen problemen met batterijen niet op tijd detecteren. De Eindhovense start-up INNER komt met een oplossing: een CT-machine ter grootte van een battery pack die dit wél kan.
Onderzoekers worstelen vaak met de structuuropheldering van eiwitten. Dat moet beter, dachten Wouter Van Putte en collega’s van start-up PUXANO. Zij ontwikkelden een technologie-platform, gericht op eiwitontwerp en cryo-EM, om academici en bedrijven vooruit te helpen.