In onze neiging om steeds meer transactioneel te denken, lopen we het risico de bredere waarde van een vereniging als de KNCV uit het oog te verliezen, aldus Jan-Willem Toering.
Volgens Yuki Kabe leidt een beleidskloof tot een onjuiste beoordeling van biobased plastics in levenscyclusanalyses. En daardoor wordt het potentieel van deze materialen onvoldoende benut.
We moeten ons voor minieme concentraties geen angst laten aanpraten, schrijft Simon Rozendaal in reactie op de kritiek op zijn boek Paniek om niets.
Het boek Paniek om niets van wetenschapsjournalist Simon Rozendaal, schetst een onvolledig en misleidend beeld van de toxicologie en de ontwikkeling van normen, schrijft ecotoxicoloog Wim van Tilborg.
Bij C2W | Mens & Molecule discussiëren we graag over alles wat raakt aan de chemie, life sciences en procestechnologie. We verwelkomen opiniebijdragen van lezers en ook onze columnisten en hoofdredacteur geven regelmatig hun eigen visie op wat er zoal speelt. Ook geïnteresseerd om een bijdrage te leveren? Mail naar redactie@kncv.nl voor de voorwaarden.
Domme vragen bestaan niet, naar het schijnt. En slechte vragen dan? Die bestaan wel degelijk, aldus columnist Jenny Hasenack.
Na een slordige ‘Please let me know if you’d like some other questions!’ begreep Sjoerd Rijpkema dat een van de reviewers AI heeft gebruikt om zijn paper van commentaar te voorzien.
Hoofdredacteur Esther Thole verbaast zich over het geroeptoeter tegen diversiteit. Wie door een moleculaire bril naar het leven op aarde kijkt ziet vooral meer van hetzelfde. Hoe kan je dan niet nieuwsgierig zijn naar de verschillen?
Het kabinet zet het mes in de financiering van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en wil tegelijkertijd actief wetenschappers uit de VS naar Nederland lokken. Sjoerd Rijpkema ziet het met verbazing aan.
Zet een ‘chemisch’ ingrediënt op de verpakking en je hebt de poppen aan het dansen, weet columnist Enith Vlooswijk. Maar ‘natuurlijk’ brood kan wel?
Het gros van het wetenschappelijke onderzoek gaat de Nobelprijs niet winnen, aldus columnist Sjoerd Rijpkema. Blijven we te veel binnen de perken?
Een nieuwsmijder zal hoofdredacteur Esther Thole niet worden, maar soms wil ze even uit de waan van de dag stappen. Gelukkig biedt het wetenschapsnieuws voldoende ontsnappingsroutes zonder dat je meteen werkontwijkend gedrag vertoont.
Onze nieuwe columnist Sjoerd Rijpkema vat zijn gedachten en opvattingen over (chemisch-)maatschappelijke onderwerpen in een meme. Deze week: de compensatie voor de pechgeneratie.
Sommige artikelen of opiniestukken maken heel wat los bij onze lezers. Ingezonden stukken worden hier geplaatst.