68 banen weg in Vlaardingen

Unilever gaat de bedrijfs-R&D verder stroomlijnen, consolideren en anderszins uitdunnen. Wereldwijd kost dat 250 banen, terwijl 140 van baan moeten veranderen. Van die mensen zitten er 68 respectievelijk 53 in Vlaardingen, zo heeft het concern maandag bekend gemaakt.

Volgens chief R&D officer Geneviève Berger moeten de stappen Unilever in staat stellen om “de beschikbare middelen verder te focusseren op minder, maar grotere innovaties, en om ze in te zetten op gebieden waar we willen winnen.”

Niet alle aangekondigde maatregelen zijn helemaal nieuw. De concentratie van de fundamentele research op zes locaties, elk met een eigen specialisme, was al een tijdje aan de gang. Zo is Vlaardingen het hoofdkwartier ophet gebied van gestructureerde emulsies geworden.

Maar het lijkt er op dat die concentratie nog verder wordt doorgevoerd. Wat vooral opvalt is dat nu ook de wasmiddelenontwikkeling wordt gestroomlijnd. Tot nu toe zat die voornamelijk in Vlaardingen, maar nu wordt hij voor een deel verplaatst naar het Britse Port Sunlight en naar Mumbai (India). Vlaardingen doet op dit gebied staks alleen nog onderzoek voor de Europese markt.

bron: Unilever

Onderwerpen