Het Topinstituut Pharma is goed op weg om de gestelde doelen te halen. Dat valt op te maken uit een vandaag (maandag) gepresenteerde midterm review, uitgevoerd door een commissie onder leiding van ex-landbouwminister Cees Veerman.

De toon van de review is uitermate positief te noemen. “De Commissie is unaniem van mening dat TI Pharma in zijn huidige opzet en met zijn huidige missie voortgezet moet worden”, zo luidt de belangrijkste conclusie.

 

Negatieve punten zitten er eigenlijk nauwelijks in. Hooguit kunnen de projectbeoordelingen transparanter, en kan de exitstrategie bij mislukte projecten wat scherper worden gedefinieerd.

 

Het resultaat is belangrijk voor de toekomst van TI Pharma. Het topinstituut heeft nog geld tot eind 2011. Maar tegen die tijd zijn er net verkiezingen geweest (dat wil zeggen: als het kabinet-Balkenende de eindstreep haalt) en gevreesd wordt dat de chaos in Den Haag dan zó groot is dat niemand de evrantwoordelijkheid durft te nemen om nog aan welke geldkraan ook te draaien.

 

Pogingen om alvast extra geld uit de aardgasbaten te krijgen, liepen vorig jaar stuk op het argument dat de FES-ronde 2009 nu eenmaal bedoeld is voor 2009 en niet voor 2012. Meer dan een overbruggingskrediet van hooguit 10 miljoen euro wilde EZ niet beloven.

 

Maar met de midterm review in de hand heeft TI Pharma wellicht een argument om geld uit een ander potje te regelen.

 

bron: TI Pharma

Onderwerpen