FDA laat fabriek leeghalen om publiek te beschermen

De FDA heeft de volledige grondstoffen- en productvoorraad van een huidcrèmefabrikant in beslag laten nemen door de U.S. Marshals Service. Dit om absoluut zeker te weten dat deze troip nóóit meer op de markt komt, zo laat de medicijnenwaakhond weten in een persbericht.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat de crèmes van Clarcon Biological Chemistry Laboratory in Roy, Utah, vol bacteriën zaten. En dat terwijl ze werden verkocht als antimicrobiële producten die je bijvoorbeeld op open wonden kon smeren.

Begin juni stuurde de FDA een waarschuwing uit waarin consumenten werd aangeraden alle Clarcon-producten direct in de vuilnisbak te deponeren. Zelf haalde Clarcon alles uit de winkel terug. Het bedrijf weigerde echter om de voorraad te vernietigen, en de FDA voelde zich nu dus geroepen om rigoureus in te grijpen.

Volgens het persbureau Associated Press heeft Clarcon sinds 2007 meer dan 800.000 flessen huidcrème verkocht. Of er daadwerkelijk mensen een infectie door hebben opgelopen, is niet duidelijk.

bron: Associated Press

Onderwerpen