Nieuwe eigenaar Merck zou van diergeneesmiddelen af willen

Intervet/Schering-Plough Animal Health in Boxmeer dreigt in de etalage te belanden. De nieuwe eigenaar Merck ‘onderzoekt alle opties’, aldus Schering-Plough-ceo Fred Hassan in het Financieele Dagblad.

Intervet was vroeger onderdeel van AkzoNobel-dochter Organon. Enkele jaren geleden werden de activiteiten gecombineerd met de diergeneesmiddelentak van Schering-Plough, dat Organon had overgenomen. Zo ontstond de grootste producent van diergeneesmiddelen ter wereld, met 500 werknemers en 3 miljard dollar omzet.

Inmiddels is Schering-Plough op zijn beurt door Merck opgekocht. En Merck blijkt er nog niet zeker van te zijn of het diergeneesmiddelen nog wel als kernactiviteit wil beschouwen.

Daarbij speelt mee dat Merck een belang heeft in Merial, de nummer drie op de diergeneesmiddelenmarkt. Dat bedrijf is een joint venture met het Franse Sanofi.

De kans lijkt groot dat Merial en Intervet hoe dan ook worden samengevoegd. Het verschil zit in de identiteit van de nieuwe eigenaar: Sanofi, Merck, of een derde partij. Een zelfstandige beursgang kan ook nog.

Problemen met de mededingingsautoriteiten lijken gegarandeerd.

bron: Het Financieele Dagblad

Onderwerpen