Bij het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten verdwijnen op korte termijn mogelijk 100 van de 700 arbeidsplaatsen. Door bezuinigingen van de overheid valt volgend jaar 13 miljoen euro aan omzet weg, zo liet de directie vandaag (dinsdag) weten.

Van die 13 miljoen is 8 miljoen weggestreept door het nieuwe ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De overige 5 miljoen verdwijnt doordat het bedrijfsleven een streep zet door diverse samenwerkingsprojecten en opdrachten, zodra die niet meer worden gesubsidieerd.

 

“Het is nog te vroeg om de consequenties tot in detail te kunnen overzien, maar wij houden rekening met een verlies van circa 100 arbeidsplaatsen”, aldus ECN-directievoorzitter Ton Hoff. Gedwongen ontslagen zijn volgens hem onvermijdelijk. In overleg met de bonden wordt een sociaal plan opgesteld.

 

De overgebleven ECN’ers moeten zich gaan concentreren op een aantal kernactiviteiten en expertisegebieden waarin ECN sterk is. Andere onderzoeksthema’s worden gestopt of overgedragen.

 

bron: ECN

Onderwerpen