Farmaconcern Merck is op zoek naar kopers voor álle productie-activiteiten van het voormalige Organon, zo hebben insiders verklapt. Dat zou kunnen betekenen dat er nog veel meer banen op de tocht staan dan de aangekondigde 2.175, zo meldt het Financieele Dagblad.

Voor de ondernemingsraad, die officieel weer eens van niets weet, is het een nieuwe reden om het reorganisatiebesluit aan te vechten bij de rechter.

 

Het FD heeft het nieuws vernomen van Paul Brons, voorzitter van de raad van commissarissen, en van Iris van Dinther, vicevoorzitter van de ondernemingsraad. Die hebben het weer van buitenlandse farmaconcerns, die inzage zouden hebben gehad in een vertrouwelijke lijst van te verkopen bedrijfsonderdelen. Behalve heel Organon zouden daar nog meer buitenlandse Merck-vestigingen op staan.

 

Vorige week meldde het Brabants Dagblad al dat ‘een aantal delen’ van Organon in de etalage stonden. Met name werd toen de grondstoffenfabriek Diosynth genoemd.

 

Brons zegt dat MSD, de Nederlandse tak van Merck, heeft toegegeven dat het gerucht waar is.

 

Volgens Van Dinther hangt het doorgaan van de verkoop, en dus de omvang van het uiteindelijke banenverlies, af van de vraag of zich kopers aandienen.

 

bron: FD

Onderwerpen