Proef met gratis onderwijsmateriaal op internet

De TU Delft wil op termijn al haar onderwijsmateriaal gratis digitaal beschikbaar stellen. Om te beginnen zal volgende maand het materiaal op masterniveau van de vakgebieden Offshore Engineering, Drinkwatervoorziening en Micro-elektronica online worden gezet, zo liet de universiteit dinsdag weten.

“De TU Delft wil met het beschikbaar stellen van haar onderwijsmateriaal bijdragen aan een klimaat van open kennisorganisaties die opereren in wereldwijde netwerken”, stelt rector magnificus Jacob Fokkema. “Door het materiaal openbaar te maken bevorder je de uitwisseling van informatie. Je laat zien hoe veel je als TU Delft te bieden hebt.”

Het project Delft Open Educational Resources (Delft OpenER) bestrijkt niet alleen collegedictaten en boeken, maar ook ander materiaal zoals (oude) toetsen en video-opnames. Doelgroepen zijn onder meer wetenschappers van buiten de TU, potentiële studenten en aanhangers van het concept van levenslang leren.

Delft is overigens niet de eerste universieit die met zo’n initiatief komt. Eerder maakte het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zijn onderwijsmateriaal ook al digitaal toegankelijk.

bron: TU Delft

Onderwerpen