De meningen over de nieuwste Europese campagne om meisjes te interesseren voor bètastudies zijn verdeeld. De makers vinden dat ze geniaal zijn, de rest van de internetgemeenschap vindt dat niet.

Het idee achter Science: it’s a girl thinglijkt te zijn dat moleculaire wetenschappen net zo goed een meidending zijn als hoge hakken, korte rokjes en de kleur roze. Helaas schijnen ze in Brussel over het hoofd te hebben gezien dat hoge hakken en korte rokjes niet zulke populaire stereotypen meer zijn.

Op Twitter heeft de campagne een storm van negatieve reacties losgemaakt: sommigen voelen zich diep beledigd, anderen zijn alleen maar van hun stoel gerold van het lachen.

De kritiek betrof vooral een promotiefilmpje op YouTube waarin kortgerokte dames op stiletto’s door de wetenschap banjerden. Er werd door zo veel mensen op afgegeven, in bewoordingen die even creatief als vernietigend waren, dat Brussel het na korte tijd offline heeft gehaald. Wat uiteraard niet wil zeggen dat je het helemáál niet meer op YouTube terug kunt vinden.

Het tijdschrift Wired heeft al een blog online staan met als titel ‘Who put this lipstick in my science’.

Maar iemand heeft ook al getweet dat: ‘de echte tragedie is dat ergens een stel marketinglullo’s feest vieren omdat er over hun ‘controversiële’ campagne wordt gepraat’

En er lijkt al een tegenbeweging op gang te komen van vrouwelijke wetenschappers die nu ineens de urgentie voelen om de wereld te laten zien waar ze wèl voor staan.

bron: Twitter en omstreken

* stand 22-06 18.40: 56x leuk, 1919x niet leuk

Onderwerpen