Schering-Plough schrapt 160 researchbanen in Oss

Schering-Plough gaat twee onderdelen van de R&D-organisatie in Oss (voorheen Organon) drastisch reorganiseren. Bij ‘Discovery’ en ‘Pharmaceutical Sciences’ verdwijnen in totaal 160 arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Het idee is om in het kader van het ‘Productivity Transformation Program’ (PTP) de organisatiestructuur van de twee betrokken afdelingen gelijk te trekken met die van het Schering-Plough Research Institute (SPRI) in de VS. Tegelijk worden de onderzoeksgebieden herverdeeld, wat er op neerkomt dat het oncologie-onderzoek vrijwel helemaal uit Oss verdwijnt.

Oss blijft wel het kenniscentrum voor gyneacologie (onder meer anticonceptie en osteoporose) . Ook blijft het een belangrijke rol spelen bij het reuma-onderzoek. Volgens Schering-Plough blijft het zo een ‘kernonderdeel’ van SPRI.

In een persbericht zegt het bedrijf zich te realiseren dat het reduceren van arbeidsplaatsen pijnlijk is. “Deze maatregelen zijn echter nodig om de uitdagingen waar het bedrijf momenteel voor staat aan te kunnen gaan en op de lange termijn de concurrentiepositie te verbeteren.”

bron: Schering-Plough

Onderwerpen