AkzoNobel zal voorlopig geen gebrek aan witte verf hebben. Een partnership met een Chinees bedrijf garandeert de komende jaren de toevoer van het onmisbare witte pigment titaandioxide, zo laat het concern de aandeelhouders weten in een persbericht.

Over de financiële kant worden geen mededelingen gedaan.

 

De Chinese partner heet Quangxi CAVA Titanium Industry Co. Ltd., en is volgens AkzoNobel recent opgericht met het doel een TiO2-fabriek te bouwen in de prefectuur Qinzhou. Die fabriek krijgt een capaciteit van 100.000 ton per jaar en moet begin 2014 klaar zijn.

 

Het moederbedrijf CAVA is sinds 20 jaar actief in de mijnbouw, zo valt uit het persbericht op te maken. De C2W-redactie heeft het op internet niet terug kunnen vinden dus waarschijnlijk is CAVA tot nu toe alleen op de Chinese markt actief geweest.

 

AkzoNobel is het partnerschap aangegaan omdat het snelle groei verwacht op de wereldmarkt voor verf, en omdat het overgrote deel van die groei uit het oosten van Azië moet komen. Het bedrijf heeft in China nu al 27 productielocaties die goed zijn voor 6.700 banen en 1,3 miljard euro omzet per jaar.

 

bron: AkzoNobel

Onderwerpen