Verhuizing later of helemaal niet?

AkzoNobel overweegt om de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas uit te stellen. Misschien gaat het zelfs helemaal niet door, zo meldt de Volkskrant.

Het hoofdkantoor is momenteel in aanbouw. Topman Hans Wijers koos indertijd voor Amsterdam om dichter bij de rest van de financiële wereld te zitten. Zelf is hij een tijd geleden al naar de hoofdstad verhuisd, en zit daar nu met zo’n 100 medewerkers in een tijdelijke ruimte.

Volgens de krant heeft een woordvoerder van AkzoNobel nu bevestigd dat overleg gaande is met projectontwikkelaar ING Real Estate. Het uitstel zou voor een deel nodig kunnen zijn omdat het pand door de crisis mogelijk later wordt opgeleverd. “Daarnaast moeten we nu, meer nog dan normaal, op de kosten letten.” Er zou echter nog geen enkele beslissing zijn genomen.

Een woordvoerder van ING zegt intussen van niets te weten.

Volgens de huidige plannen zou het nieuwe hoofdkantoor in 2010 klaar moeten zijn. Het zou in de plaats moeten komen van de oude hoofdvestiging in Arnhem en een aantal andere lokale kantoren. Bovendien zou er een museum moeten worden ingericht voor de kunstcollectie van AkzoNobel, die nu alleen op internet is te bewonderen.

bron: de Volkskrant

Onderwerpen