De Leids-Amsterdamse start-up Azafaros heeft de eerste financieringsronde afgesloten met € 25 miljoen en investeert in nieuwe behandelingen voor zeldzame stofwisselingsziektes, aldus een persbericht van Business Wire.

Azafaros, een spin-off van Universiteit Leiden en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AMC), is in 2018 opgericht en heeft nu genoeg geld om verder te gaan met de ontwikkeling van een nieuwe klasse kleine moleculen. Die moeten gaan werken tegen genetische stofwisselingsstoornissen als lysosomale stapelingsziektes (denk aan Gaucher, Fabry of Pompe). De reeds gepatenteerde moleculen zijn afkomstig uit de labs van Hans Aerts, Hermen Overkleeft en Stan van Boeckel.

Forbion leidde de financiering en Azafaros kreeg hulp van BioMedPartners en BioGeneration Ventures, alle drie bedrijven die investeren in life sciences en biomedische ondernemingen. Met het geld kan Azafaros verder met de ontwikkeling van de pijplijn aan oraal beschikbare medicijnen en het team uitbreiden. Het bedrijf gaat daarnaast richting klinische studies.