Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen heeft op 13 december onderzoeksprojecten van junior en senior onderzoekers toegekend. Onder de senior onderzoekers bevond zich een aantal KVCV-leden die we hieronder uitlichten.

KVCV-lid Annemie Bogaerts kijkt samen met Angela Privat Maldonado (Universiteit Antwerpen) in een vierjarig project naar het effect van niet-thermisch plasma in kankerbehandeling: Studie van de invloed op cell-naar-cell communicatie via gap juncties in de tumor micro-omgeving. (€507.668)

KVCV-lid Steven De Feyter (KU Leuven) kijkt met Marc Robert (U-Paris) naar het aanpassen van de actieve site in heterogene moleculaire katalysatoren via ruimtelijke controle op nanometerschaal en de microomgeving. (Totaal €723.250)

KVCV-leden Marlies Van Bael en Pegie Cool (ook KNCV-lid) starten samen met Sammy Verbruggen (alledrie UAntwerpen) en Pascal Buskens (Universiteit Hasselt) het onderzoeksproject PICaSSo: Plasmon-geïnduceerde katalyse ter stimulering van de zonlicht gedreven reverse water-gas shift reactie. (Totaal €892.000)

Senior onderzoeksprojecten

Junior onderzoeksprojecten