Natuurlijk zullen we ons tijdens IUPAC | CHAINS 2023 vooral bezighouden met divers chemisch onderzoek, gepresenteerd door jonge talenten of gevestigde chemici. Maar na een lange dag van plenaire presentaties, focus- en parallelsessies willen we onze bezoekers ook de kans bieden om de gezelligheid op te zoeken, hun horizon te verbreden en nieuwe mensen te leren kennen. 

Alle details over het extra programma kun je vinden op www.iupac2023.org/evening-program. Hier kun je je ook opgeven voor de diverse activiteiten. Om alvast de voorpret aan te wakkeren geven we hierbij een kort overzicht van wat je kunt verwachten: 

Welkomstreceptie

Na de openingsceremonie op zondagavond, nodigen we iedereen uit om in het World Forum te proosten op de start van een mooi congres. Deze activiteit is gratis te bezoeken voor alle deelnemers.  

Chemische Pubquiz 

Denk je dat jouw chemische kennis up to date is? Schrijf je dan in voor de chemische pubquiz op maandagavond in de grootste Irish Pub van Den Haag: O’Caseys. Alle deelnemers worden willekeurig ingedeeld in teams, en samen zul je moeten proberen de uitdagende vraagstukken op te lossen die onze gastheren, professoren Nathaniel Martin en Sander van Kasteren (Universiteit Leiden), voor jullie verzinnen. 

Chemisch feest 

Na een dag vol baanbrekende wetenschap kun je stoom afblazen tijdens het Chemisch Feest in Bleyenberg op dinsdagavond. Hier ontmoet je oude en nieuwe vrienden, kun je relaxen op het dakterras, je uitsloven op de dansvloer en – als genoeg mensen zich inschrijven – zelfs je zangkwaliteiten laten zien in de karaokebar. 

Technische Tours 

Op woensdagmiddag is er tijd om de stad of het nabijgelegen strand te ontdekken, maar voor de liefhebber zijn er ook verschillende Technische Tours georganiseerd. Al deze tours geven je een unieke kans om meer van de omgeving te zien en ook nog iets te leren. Zo is er de mogelijkheid om meer te leren over de restauratie van De Nachtwacht, het brouwen van bier of het maken van kaas, en kun je er ook voor kiezen om een interessant chemisch bedrijf of instelling te bezoeken. 

Galadiner in de Grote Kerk 

Midden in het centrum van Den Haag staat de iconische locatie voor ons galadiner: de Grote Kerk. Samen met het Binnenhof is De Grote Kerk een van de oudste gebouwen in Den Haag. Een perfecte locatie voor een heerlijk driegangendiner en een drankje op de donderdagavond. 

Den Haag verkennen 

Natuurlijk kun je ook op eigen houtje Den Haag verkennen. Er is veel te zien! Zo kun je in Den Haag verschillende musea bezoeken en er is natuurlijk ook het strand. Op onze website hebben we tips verzameld over mogelijk interessante plekken: www.iupac2023.org/what-to-do

IUPAC2023_Chains-connecting-Logo-FC_PNG