Unilever sluit de R&D-vestiging in Vlaardingen. De 750 werknemers hebben te horen gekregen dat ze uiterlijk begin 2019 worden overgeplaatst, meldt RTV Rijnmond.

Zelf verwoordt Unilever het in een persbericht een stuk positiever. De wereldwijde voedsel-R&D wordt gecentraliseerd in een gloednieuw Foods Innovation Centre, dat zal verrijzen in Wageningen. Uiteraard hoopt men daar te profiteren van de nabijheid van Wageningen University & Research en andere voedselgerelateerde bedrijvigheid.

Dat Foods Innovations Centre, dat in april 2019 klaar moet zijn, biedt echter maar plaats voor 550 mensen, waarvan 350 uit Vlaardingen. De rest komt uit vestigingen in het Duitse Heilbronn (beter bekend als de Knorr-fabriek) en het Poolse Poznan.

Van de overige 400 Vlaardingse werknemers zou de helft aan de slag kunnen op het hoofdkantoor in Rotterdam. De rest van het werk wordt overgeplaatst naar Engeland. De R&D op het gebied van Home Care en Personal Care gaat naar Port Sunlight, het voormalige Lever-zeepimperium vlakbij Liverpool. De refreshment-R&D naar Colworth Science Park bij Northampton, een eindje ten noorden van Londen.

Hoe de betrokken werknemers dit verhuisplan gaan oppikken, is afwachten.

bron: Unilever, RTV Rijnmond