Na Wageningen komt ook de TU Delft met online MicroMasters. De eerste start op 25 april als vervolg op de MOOC Solar Energy op bachelorniveau, die sinds 2013 al zo’n 180.000 deelnemers heeft getrokken.

De MicroMaster Solar Energy Engineering bestaat uit vakken op masterniveau en een eindproject dat de deelnemers via skype moeten presenteren aan een van de docenten. Voor dat laatste, en voor het behalen van het slotcertificaat, moet worden betaald.

 

Legoland

Lego City wil brandstof voor de autootjes, en plastic voor nieuwe bewoners. En dus heeft iemand uit voornamelijk grijze legosteentjes een petrochemische installatie samengesteld: een destillatiekolom omringd door pompen, leidingen, platforms en diverse opslagtanks, met in een hoek een piepklein (en onoverdekt!) chemisch lab. Wat ons betreft mag Lego deze bouwdoos vandaag nog in productie nemen -technisch gezien slaat het helemaal nergens op maar de kids zullen het prachtig vinden, vooral (denkt de ontwerper) in combinatie met Lego-brandweerauto’s.