De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) heeft de langverwachte digitale versie gelanceerd van het losbladige Handboek Producten Nederlandse Chemie.

Op de website zijn de adresgegevens inclusief Google-kaartje te vinden van vrijwel alle producenten, handelaren en dienstverleners binnen de branche, telkens met een lijstje van het productaanbod. Omgekeerd kun je op stof- en op merknaam zoeken naar leveranciers. Volgens de VNCI is het wereldwijd uniek.

 

Frankie goes to Enschede

Twee eeuwen nadat auteur Mary Shelley het monster van Frankenstein lanceerde, duiken Rijksmuseum Boerhaave en Museum TwentseWelle gezamenlijk in verleden en toekomst van de designermens. Leiden confronteert hedendaagse soft robots en gen-planten met elektriseermachines en ander vernuft uit Shelleys tijd. In Enschede kun je onder meer kennismaken met neurale netwerken, en jezelf een robothand of een nieuwe huid aanmeten in Franky’s Supermarket. Op beide locaties zijn diverse projecten te zien van eigentijdse kunstenaars, die zich afvragen waar dit allemaal op uitdraait.