Als voedsel DNA bevat, zou dat verplicht op het etiket moeten staan. Dat vindt ruim tachtig procent van de Amerikanen, volgens een onderzoekje van Oklahoma State University.

Het wordt gebracht als het zoveelste bewijs dat het grote publiek geen benul heeft van wat DNA is, en automatisch aanneemt dat het wel weer een enge chemische toevoeging uit de koker van gewetenloze industriëlen zal zijn. Wat uiteraard niet wil zeggen dat die mensen dóm zijn, alleen dat er met het onderwijs in de VS iets heel erg mis is.

Het onderzoek kwam er op neer dat een lijstje met een tiental ‘government policies’ werd gepresenteerd met de vraag of mensen voor of tegen waren. Het plan voor verplichte etikettering van DNA-houdend voedsel zat daarbij verstopt tussen voorstellen die wél zinnig waren, zoals verplichte vermelding van het land van herkomst van vleeswaren (ruim 86 procent vóór), minstens twee porties groenvoer bij elke schoollunch (84 procent vóór), vermelding van gen-gewassen op het etiket (ruim 82 procent vóór), een verbod op transvetten (55 procent vóór) en belasting op suikerhoudende frisdrank (slechts 39 procent vóór).

Tweede vraag was overigens of mensen in het afgelopen jaar wel eens een boek over voedsel of landbouw hadden gelezen. Slechts 16 procent antwoordde bevestigend, en daarvan moest de overgrote meerderheid het antwoord schuldig blijven op de vraag wélk boek het was.

bron: Washington Post