In het jaarlijkse Carrière Magazine van C2W volop informatie, tips en ervaringen. Jonge professionals en werkgevers vertellen over inspirerend werk, goede arbeidsvoorwaarden en de keuzemomenten voor een interessante vervolgstap in je loopbaan. Plus informatie en een vooruitblik naar de C2W Career Expo op 25 maart.

Verder in het Carrière Magazine 2009:

Wennen op je werkplek - Als nieuwkomer heb je maar beperkt invloed op de heersende bedrijfscultuur. Gewoon meedoen is het devies. “Vaak denkt men een bepaalde cultuur te hebben, maar wijkt de praktijk daarvan af.”

Testing testing - De kans is groot dat je zeker één keer in je loopbaan te maken krijgt met een assessment. Van tevoren oefenen helpt, maar de belangrijkste tip is gewoon jezelf blijven. “Doet iemand ook wat hij zegt, daar gaat het om.”

Lees verder

De grens over - Over buitenlandervaring hoor je vaak alleen maar positieve verhalen. Is het echt zo nuttig een tijd over de grens te werken of studeren? De ervaringen lopen uiteen. “Het is een cliché, maar ik ben persoonlijk echt gegroeid.”

Na het hbo - Twee hlo’ers blikken terug op hun carrièrekeuzes en lichten die toe. “Studenten moeten de universiteit niet zien als parkeerstudie die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.”

Plus: acht portretten van mensen met een moleculaire opleiding, die werken in het lab, maar ook als geurexpert of gitarenbouwer.

C2W is het ledenblad van de KNCV.

Onderwerpen