Hoogleraar uit Nijmegen wint prijs van Innovatieplatform

Floris Rutjes, hoogleraar synthetische organische chemie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft tijdens de jaarlijkse manifestatie van het Innovatieplatform ‘Boven het maaiveld!’ de prijs voor meest ondernemende wetenschapper van Nederland gewonnen.

Rutjes was een van de achttien genomineerden die op kwaliteit van zowel wetenschappelijk onderzoek als ondernemerschap werden beoordeeld. Hoogleraar Technische Natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente, Clemens van Bitterswijk, werd tweede. Dr. Peter Rem, universitair hoofddocent Civiele Techniek & Geowetenschappen aand de TU Delft, kreeg de derde prijs.

De Nijmeegse hoogleraar is medeoprichter van het bedrijf Chiralix dat onderzoek doet naar chirale moleculen. Ook nam hij het initiatief tot het oprichten van Future Chemistry, een bedrijf dat microreactors ontwikkelt en verkoopt.

Floris Rutjes had al een goedgevulde prijzenkast. In 1988 won hij de Unilever Researchprijs. In 2002 ontving Rutjes een gouden medaille van de KNCV en een jaar later kreeg hij de AstraZeneca Research in Organic Chemistry Award.

Bron: Innovatieplatform

Onderwerpen