Winnaars ASPC 2024

Winnaars ASPC 2024

V.l.n.r.: Zico Verhoeff (1e), Marjam Saleh (2e), Amélie Willemse (3e), Mette van den Ouweland (publieksprijs)

Tijdens de DAS-conferentie 2024 streden zes studenten in de Applied Science Pitch Competition om de felbegeerde eerste prijs.

De Applied Science Pitch Competition is de schijnwerper die Domein Applied Science richt op aanstormend hbo-talent. Dit jaar kregen de deelnemers twee minuten om hun onderzoek te pitchen, een halve minuut meer dan voorgaande jaren. Na de beoordeling van de ingezonden videopitches mochten zes finalisten het tegen elkaar opnemen, live op het podium tijdens de jaarlijkse DAS-conferentie. Daarna volgde een vragenvuur van de jury om te zien hoe goed ze in hun project en de literatuur zaten. Ook de conferentiedeelnemers hadden een stem. Ook kon het publiek weer een favoriet kiezen. Na het besluit van jury en publiek stonden er vier winnaars op het podium: Zico Verhoeff (1e, Hogeschool Inholland), Marjam Saleh (2e, Hogeschool Inholland), Amélie Willemse (3e, Hogeschool Leiden), Mette van den Ouweland (publieksprijs, Avans Hogeschool).

De juryprijzen worden gesponsord door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging en het Nederlands Instituut voor Biologie. De publieksprijs wordt gesponsord door Stichting DAS.