Winnaars nationale eindronde IJSO2023 met Sijbrand de Jong

Winnaars nationale eindronde IJSO2023 met Sijbrand de Jong

V.l.n.r.: Jesse Caron, Sebas Benes, Daniël Vleugel, Josiah ’t Hart, Sijbrand de Jong, Tymon Lukasiak, Oliver Li

De winnaars van de nationale eindronde van de International Junior Science Olympiad (IJSO) van dit jaar mogen door naar finale in Thailand. 

17 juni is bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Nederlandse eindronde van de IJSO. De zes beste kandidaten zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de IJSO-finale in Bangkok, Thailand. De top 6 bestond uit: Josiah ’t Hart (1, Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen); Tymon Lukasiak (2, Murmellius Gymnasium, Alkmaar); Oliver Li (3, Lorentz Casimir Lyceum, Eindhoven), Sebas Benes (4, Gymnasium Beekvliet, Sint-Michielsgestel), Daniël Vleugel (5, Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen) en Jesse Caron (6, Stedelijk Gymnasium, Arnhem).

Yu Hao Lin van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven en Roel Alkemade van het Stedelijk Gymnasium in Breda, respectievelijk nummer 7 en 8, zullen als reservekandidaten dienen en mogen met de top 6 meedoen met de geplande trainingsdagen. 

Annelie Wetzels (14 jaar) van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven werd beste havist, en Yu Hao Lin kreeg de NL-Talenten-Fondsprijs.

Volgend jaar vindt de eindronde plaats bij de Gelderse Scholengroep Quadraam.

Meer informatie vind je op de IJSO-website.www.ijsonederland.nl