De sluiting van de R&D van MSD Nederland (voorheen Organon) gaat gewoon door. Alle plannen voor een gehele of gedeeltelijke overname zijn afgeketst, zo heeft de directie laten weten aan de ondernemingsraad en de raad van commissarissen. Die zijn ‘verbijsterd’ en spannen een kort geding aan, zo meldt het Brabants Dagblad.

Eerder leek het er nog op dat het Japanse farmaconcern Takeda het grootste deel van de R&D zou overnemen. Vervolgens bleek het Nederlandse Pantarhei Biosciences ook een bod te hebben gedaan, waarbij nog meer werkgelegenheid behouden zou blijven.

 

En vanochtend wist het Financieele Dagblad te melden dat het Zuid-Afrikaanse farmaconcern Aspen ook belangstelling heeft getoond. Dat bedrijf maakt nu nog vooral generieke medicijnen maar ondervindt daarbij zware concurrentie van lagelonenlanden. Vandaar dat het een overstap naar eigen medicijnontwikkeling zou overwegen.

 

Volgens de hoofddirectie van Merck & Co, Inc. in de VS, het moederbedrijf van MSD, boden ze dus geen van allen genoeg.

 

De directie heeft beloofd dat er nog zal worden gekelen of een klein deel van het lab toch nog open kan blijven. Maar een garantie op een positieve uitkomst geeft zeniet.

 

Of Merck alle overnameplannen werkelijk serieus heeft bekeken of dat de Amerikanen eigenlijk gewoon geen trek hadden om het mooie lab aan een ander te gunnen, zal nog moeten blijken. Voor de rechter, waarschijnlijk.

 

bron: FD, Brabants Dagblad

Onderwerpen