Cocktail-mengautomaat moet barman uitsparen

Twee medewerkers van de universiteit van Münster (Nordrhein-Westfalen) hebben octrooi aangevraagd op een automatische cocktail-mengmachine voor feesten en partijen. Ze zoeken iemand die het apparaat in productie wil nemen.

Het apparaat bevat een carrousel waarin plaats is voor acht flessen met cocktail-ingrediënten. Ze hangen er ondersteboven in. Een computerbesturing laat afgepaste volumes van de vloeistoffen in de juiste volgorde in een glas lopen, volgens een van tevoren ingesteld recept. Via een draaiknop kun je kiezen welke cocktail je wilt. IJsblokjes moet je er zelf bij doen.

Volgens de uitvinders kun je het apparaat minstens 35 verschillende cocktails laten maken, afhankelijk van de aanwezige flessen.

Het apparaat herkent die flessen overigens niet automatisch. De gebruiker moet aan de computer doorgeven welke dranken hij heeft geplaatst en welk volume er in de flessen zit. De computer houdt daarna wel bij hoeveel er uit elke fles is getapt, en slaat alarm als er eentje leeg dreigt te raken. Recepten die met de aanwezige drankvoorraad niet te maken zijn, worden automatisch geblokkeerd.

De uitvinders zeggen het apparaat te hebben bedacht omdat ze het spuugzat waren dat ze tijdens feestjes zelf eindeloze reeksen cocktails moesten mengen.

bron: Die Welt

Onderwerpen