Amerikaanse grappenmakers hebben een legodoos uitgebracht waarmee je het drugslab uit de tv-serie Breaking Bad kunt nabouwen. De nette burgerij kan er niet om lachen maar de bouwset ter waarde van 250 dollar schijnt erg goed te verkopen: er is momenteel een wachtlijst van 5 weken.

Breaking Bad gaat zoals bekend over een gesjeesde scheikundedocent die zijn talent voor organische synthese benut om topkwaliteit crystal meth te produceren. Die serie is ook controversieel maar schijnt wel extra scheikundestudenten op te leveren.

De fabrikant van de legodoos noemt zich Citizen Brick. Hij specialiseert zich al langer in het herbedrukken van legosteentjes en -poppetjes met motieven die wat volwassener zijn dan gebruikelijk: de catalogus omvat onder meer een hasjroker, een leernicht, een Noorse heavy-metaladept en diverse half opgevreten zombies. Er wordt nadrukkelijk bij vermeld dat het niets te maken heeft met de officiële Deense Lego-fabriek, al wordt gesuggereerd dat de onbedrukte steentjes wel daar vandaan komen.

De nu uitgebrachte ‘Superlab Playset’ is met zijn 500 steentjes een stuk ambitieuzer. Het noemen van de naam ‘Breaking Bad’ wordt zorgvuldig vermeden en hoofdrolspeler Walter White wordt simpelweg aangeduid als ‘Chemistry Enthusiast’, maar het is wel duidelijk wat er bedoeld wordt.

Het grootste bezwaar tegen dit product schijnt te zijn dat kinderen er ook een kunnen bestellen. Dat de drugs zijn vervangen door jelly beans, is kennelijk onvoldoende om de tere kinderziel te beschermen.

Dat diezelfde kinderen met hetzelfde gemak de tv-serie op dvd kunnen bekijken, daar hoor je dan weer niemand over.

bron: Daily Mail

Onderwerpen