Pharming vertrouwt de opschaling van de productie van Ruconest (voorheen Rhucin) toe aan Sanofi Chimie, een Franse dochter van farmaconcern sanofi-aventis. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De bekendmaking volgt op het positieve advies dat een commissie van de Europese medicijnautoriteit EMA twee weken geleden uitbracht over Ruconest/Rhucin. Tenzij er heel gekke dingen gebeuren, mag Pharming het middel tegen aanvallen van erfelijk angio-oedeem vanaf september introduceren binnen de EU. Om te beginnen wordt gedacht aan de Duitse en de Britse markt.

 

Ruconest is een eiwit dat wordt gewonnen uit de melk van transgene konijnen. De schaalvergroting komt waarschijnlijk neer op het opzuiveren van een veel grotere hoeveelheid melk.

 

Tot nu toe werd die zuivering verzorgd door MSD, voorheen Organon. Dat het productiecontract nu naar Sanofi gaat, is op z’n minst opvallend. Vorige week wist het Brabants Dagblad al geruchten te melden dat Merck, het moederbedrijf van MSD, plannen heeft om 2.500 van de 4.500 medewerkers van Organon in Oss te ontslaan, inclusief de complete R&D-afdeling.

 

MSD noemde die berichten ‘voorbarig’. Maar of een en ander niet toch iets met elkaar te maken heeft?

 

bron: Pharming, Brabants Dagblad

Onderwerpen