Nanotechnologisch werk overtuigt IUPAC

Tijdens haar jaarlijkse congres heeft de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) een Prize for Young Chemists uitgereikt aan Xing Yi Ling. Vorig jaar promoveerde ze bij het MESA+-instituut van de Universiteit Twente op de supramoleculaire zelfassemblage van functionele nanodeeltjes, en dat werk wist ze overtuigend samen te vatten.

De overige 4 winnaars zijn Faisal Aldaye (McGill University, Montréal), Christopher Bettinger (MIT, Cambridge, Massachusetts), Xinliang Feng (Max-Planck-Institut für Polymerforschung, Mainz) en Shengqian Ma (Miami University, Oxford, Ohio). Er waren 36 inschrijvingen uit 19 landen.

De Prizes for Young Chemists gaan elk jaar naar de beste 5 chemische proefschriften, samengevat in een essay van 1000 woorden. Of de kwaliteit van het onderzoek, die van het proefschrift of die van de samenvatting doorslaggevend is, weet alleen de jury.

De beloning bestaat uit 1000 dollar, een vliegretourtje naar het congres (dit keer in Glasgow, Schotland), en ruimte voor een korte samenvattibng in het tijdschrift Pure and Applied Chemistry.

Ling deed haar onderzoek onder begeleiding van David Reinhoudt en Jurriaan Huskens.

bron: IUPAC

Onderwerpen