MSD Animal Health concentreert alle hoofdkantoordisciplines in de VS. Bij het voormalige Intervet in Boxmeer verdwijnen hierdoor 65 van de ruim 1.700 banen, zo werd dinsdag bekend. Betrokkenen en de OR zijn inmiddels ingelicht.

Voor de R&D en de productie-activiteiten in Boxmeer heeft het plan absoluut, echt, heus geen gevolgen, haastte men zich er bij te zeggen. “De vestiging zal een sleutelrol blijven spelen in de wereldwijde activiteiten en strategie van MSD Animal Health”, aldus het persbericht.

Wat wel naar de VS gaat zijn de sales, de marketing en de ‘corporate’-disciplines. Ze worden gecentraliseerd op de Merck Campus in Summit, New Jersey. “Hierdoor ontstaat een beter geïntegreerd leiderschapsteam en wordt de teamcohesie versterkt die nodig is om wereldwijd op het hoogste niveau actief te kunnen zijn. Ook kunnen we ons op deze wijze positioneren in de belangrijke Amerikaanse markt en zitten we dichter bij ons moederbedrijf, zodat we onze strategieën, activiteiten en middelen beter op elkaar kunnen afstemmen”, aldus topman Rick DeLuca in dat persbericht.

Intervet was ooit onderdeel van AkzoNobel. Net als het voormalige Organon in Oss werd het eerst door Schering-Plough en later door Merck/MSD ingelijfd. Wat er vervolgens met Oss is gebeurd is bekend; in Boxmeer viel de schade tot nu toe heel erg mee.

Of het echt bij de nu aangekondigde ontslagen blijft of dat er nog meer naar de VS gaat verhuizen, weten ze voorlopig alleen in Summit, New Jersey.

 

bron: MSD Animal Health

Onderwerpen