Met de vestiging van kweekvlees-startup Meatable in Delft is de uitbreiding van de Biotech Campus van DSM weer een stap verder.

De Biotech Campus is een initiatief van DSM en vormt een interessante omgeving voor innovatieve biotechnologiebedrijven, waar Meatable er nu een van is. Op de Campus komen ondernemingen en kennisinstellingen samen. Dit biedt toegang tot expertise en faciliteiten om onder andere innovaties op te schalen, aldus het persbericht. Met de Biotech Campus wil DSM innovaties versnellen op het gebied van biotechnologie, een vakgebied gericht op het maken van producten door microorganismen in te zetten als minifabriekjes.

Meatable ontwikkelt zogenoemd kweekvlees. Dat is daadwerkelijk vlees, inclusief spiervezels en vetcellen, maar dan in het lab gekweekt uit één cel. Met deze nieuwe manier van vleesproductie wil Meatable zowel dierenleed als milieubelasting aanzienlijk verlagen. Volgens Meatable heeft hun vlees een positieve invloed op de gezondheid van de mens, klimaatverandering en voedselveiligheid. De startup hoopt in 2020 het eerste daadwerkelijke vleesproduct te maken.