Volgende bod is vijandig, zeggen Belgen

Als de Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch zichzelf niet héél snel laat overnemen door de Belgische concurrent InBev, dan volgt er een vijandig bod. Dat heeft de raad van bestuur van InBev aangekondigd in een regelrechte dreigbrief aan haar collega’s in St. Louis, Missouri.

InBev voegt er nog aan toe dat de financiering van de overname, ter waarde van 46 miljard dollar, inmiddels met de bank geregeld is.

De producent van Jupiler en Stella Artois deed zijn eerste bod op de makers van Budweiser-bier ruim twee weken geleden. De Amerikanen hebben tot nu toe echter niet willen onderhandelen. Wellicht hoopten ze op een hoger bod, maar waarschijnlijker is dat ze gewoon zelfstandig willen blijven. Daarbij worden ze gesteund door talrijke politici die niet graag zien dat een Amerikaans icoon als Budweiser in buitenlandse handen valt.

Van het plan van Anheuser-Busch om de Mexicaanse collega Grupo Modelo (bekend van Corona-bier) over te nemen en zo botweg te groot te worden voor InBev, wordt intussen niet veel meer vernomen.

bron: De Standaard, USA Today

Onderwerpen