Philips staat op het punt om de High Tech Campus in Eindhoven te verkopen aan twee lokale vastgoedbeleggers. Het personeel wordt eind deze week ingelicht, zo voorspelt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de krant gaat het om de Alliance Capital Groep van Tom Moeskops en Jan Willem Neggers. Er zouden honderden miljoenen euro’s mee zijn gemoeid. De provincie en de gemeente zouden ook geïnteresseerd zijn geweest, maar nu niet meer.

 

Er wordt aan toegevoegd dat Alliance eerder te maken heeft gehad met een campus, om precies te zijn het Campeon-complex bij München waar onder meer het hoofdkantoor van halfgeleiderfabrikant Infineon is gevestigd. Veel ervaring zal dat echter niet hebben opgeleverd: de transactie was in 2006 en het overgrote deel is meteen doorverkocht.

 

De Telegraaf heeft inmiddels navraag gedaan bij Philips. Daar wil men niet zeggen met wie men in gesprek is, en ook geen bedragen noemen. Maar ontkennen doet men het ook niet.

 

Dát Philips meer afstand wilde nemen van de campus, was al langer bekend. Die campus is opgezet als centrum van ‘open’ innovatie, en van de 8.000 mensen die er werken zijn er slechts 3.000 in dienst cvan Philips. Maar er zijn signalen dat met name directe concurrenten van het elektronicaconcern het toch niet helemaal vertrouwen, en zich liever ergens anders vestigen.

 

bron: ED, Telegraaf

Onderwerpen