DSM Biologics is door de Australische overheid ingehuurd om biofarmaceutische geneesmiddelen te gaan produceren. De overheid betaalt de fabriek en DSM levert de kennis en expertise om hem aan de praat te krijgen, zo heeft het Financieele Dagblad vernomen.

Het lijkt een duidelijke win-winsituatie: Australië hoeft minder medicijnen te importeren en versterkt haar positie op biotechnologisch gebied, en de kwakkelende farma-activiteiten van DSM krijgen een welkom steuntje in de rug.

 

De nieuwe fabriek ter waarde van 42 miljoen euro komt te staan in de buurt van Brisbane, aan de oostkust. Die regio presenteert zich als een soort Australische ‘biotech valley’. Een zekere nadruk ligt daarbij op de productie van medicijnen uit natuurlijke grondstoffen, die in de lokale natuur rijkelijk voorhanden zijn.

 

DSM Biologics zit in Groningen. Het bedrijf, onderdeel van de divisie DSM Farma, is gespecialiseerd in het opschalen van geneesmiddelproductieprocessen. Het bedrijf wil dat nu in Australië gaan doen, waarbij lokale biotechbedrijven de op te schalen processen mogen aanleveren.

 

De officiële bekendmaking wordt later vandaag verwacht tijdens het BIO-congres in Chicago.

 

bron: FD

Onderwerpen