Korting van 10 procent op alle producten en diensten geëist

Akzo Nobel eist per direct, en zelfs met terugwerkende kracht vanaf 1 maart, van al zijn toeleveranciers 10 procent korting. Dat blijkt uit een brief die de redactie van RTL Nieuws in handen heeft gekregen.

In de brief wordt tevens aangekondigd dat rekeningen voortaan pas worden betaald op de eerste werkdag van de eerstvolgende maand, óók als in het contract een snellere betaling is afgesproken.

Analisten schatten dat AkzoNobel op deze manier jaarlijks 200 miljoen euro kan besparen.

Een woordvoerder van AkzoNobel heeft het bestaan van de brief bevestigd. Hij wilde echter niet zeggen hoe veel er zijn verstuurd en of alle Akzo-divisies aan de actie meedoen, zo meldt de online-krant DAG. Ook wilde hij niet zeggen wat er gebeurt als toeleveranciers weigeren mee te werken: “Het is heel normaal om met je leveranciers op het scherpst van de snede te onderhandelen.”

De brief begint overigens met “AkzoNobel values long standing relationships with its suppliers” en eindigt met “we have no doubt that those suppliers who comply during this challenging period will reap the rewards of their commitment in the future”. Wat die beloning dan wel zal zijn, staat er uiteraard niet bij.

bron: RTL, DAG

Extra documenten

Klik op de link om deze bestanden te downloaden en te bekijken

Onderwerpen