De website van Chemistry & Engineering News (C&EN) van de American Chemical Society (ACS) publiceerde een grootschalig salarisonderzoek onder chemici in Amerika.

Het onderzoek liet zien dat de lonen sinds 2016 over het algemeen iets zijn gestegen, maar in de categorie ‘Academia’ juist iets zijn gedaald. Gemiddeld genomen over industrie-, overheids- en academische instellingen verdienen de chemici in 2019 zo’n $ 100.000 (€ 89.579), waarbij je in de industrie het meest verdiend (gemiddeld $ 120.000) en in de academische wereld het minst ($ 77.000). Het laat verder ook veel details zien over het verschil tussen man en vrouw, opleidingsniveau, demografie et cetera.

Bij C2W zijn we ook bezig met het grote bèta-salarisonderzoek, waar je nog tot en met 7 november aan mee kunt doen, zie ook dit nieuwsbericht. Wij hopen, in samenwerking met Berenschot en Checkmark, onze resultaten in januari 2020 te publiceren. Doe jij ook nog mee aan Nederlands grootste salarisonderzoek onder bèta’s? Wie de enquête volledig invult, maakt kans op een drone, een bon voor een weekend weg, of een Technisch Lego bouwpakket (naar keuze; de waarde is minimaal € 200).

Klik hier om mee te doen.