Behandel álle studenten gelijk

pexels-george-pak-7972353

Ondanks dat er formeel geen onderscheid is tussen mbo-, hbo- en wo-studenten, is de praktijk toch anders, constateren Karen Elfes en Mark Hoorens van Jong KNCV.

Veel jongeren kijken ernaar uit om te gaan studeren na hun eindexamen. Ze horen de verhalen over het studentenleven, de verenigingen en natuurlijk ook over het harde studeren. Veel opleidingen aan hogescholen en universiteiten hebben een studievereniging en dan zijn er nog de algemene studentenverenigingen. Beide organiseren allerlei activiteiten, zoals een pub quiz, een introductiedag of -kamp, diners, feesten en bijvoorbeeld een gala. Dit klinkt allemaal ontzettend leuk, maar helaas valt de grootste groep studenten, de mbo’ers, vaak buiten de boot. Voor mbo’ers zijn er (bijna) geen verenigingen en speciale studentkortingen of acties gelden vaak alleen voor hbo/wo studenten. Als mbo’er zie je van een afstand hoe er gefeest wordt bij de verenigingen, maar je kunt er zelf niet aan meedoen.

 

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_412x374

Verder lezen?
Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • krijg toegang tot ons online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • kijk webinars live mee of later terug, lees exclusieve online-only content en plaats reacties op artikelen;
  • ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCVKVCVNBV, of NVBMB  heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_Logo-balk