Tijdens de DAS-conferentie streden zes teams in de Applied Science Pitch Competition. Zojuist zijn de winnaars bekend gemaakt!

De Applied Science Pitch Competition is de schijnwerper die Domein Applied Science richt op aanstormend hbo-talent. De deelnemers stuurden een videopitch in van 1,5 minuut waarin ze hun onderzoeksproject toelichten, solo of in teamsverband. Tijdens de jaarlijkse DAS-conferentie presenteerden de zes finalisten hun pitch live, waarna de jury hen het vuur aan de schenen legde met vragen over de projecten.

Na een flinke discussie is de jury eruit; het niveau was hoog en de beslissing daardoor des te moeilijker. De winnaars zijn geworden:

Luka Dorresteijn

Luka Dorresteijn

Op de derde plaats, met een prijs van €150: Luka Dorresteijn (Unearthing the soil microbiome a metagenomic analysis of good vs bad agricultural soils). De jury was erg onder de indruk van het inhoudelijke werk en noemde Luka ’wetenschappelijk the best in class’. Hij had verder een ‘kanjer van een afsluiting’ en gaf een goede aanbeveling voor vervolgonderzoek.

Anouk Poppelaars

Anouk Poppelaars

Op plek twee, met een prijs van €250: Anouk Poppelaars (Innovatieve moleculaire detectie van de SOA Chlamydia Trachomatis). Van de pitch die ze in labjas gaf ’spatte het enthousiasme af’. Anouk gaf verder ook een duidelijke uitleg over de relevantie van haar onderzoek. 

Jochem Hagenaar

Jochem Hagenaar (links) en assistent

De algehele winnaar, met een prijs van €500: Jochem Hagenaar (From apple waste to colorimetric sensors). De jury vond zijn presentatie sterk, mede door de assistent die wat lachers op zijn hand kreeg. Het onderzoek was inhoudelijk sterk opgebouwd en hij wist rake antwoorden te geven op de vragen van de jury.

De publieksprijs (€100) ging – met een verschil van slechts twee stemmen – ook naar Anouk Poppelaars.

De juryprijzen worden gesponsord door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging en het Nederlands Instituut voor Biologie. De publieksprijs wordt gesponsord door Stichting DAS.

Winnaars Applied Science Pitch Competition

Winnaars Applied Science Pitch Competition

V.l.n.r.: Luka Dorresteijn (3), Jochem Hagenaar (1), Anouk Poppelaars (2)