National Academy of Sciences prijst musea en tv-documentaires hemel in

Er is een overweldigende hoeveelheid bewijs voor de stelling dat musea, aquaria, liefhebberijen, tv-documentaires en andere ‘informal science environments’ bijdragen aan kennis van en interesse in de wetenschap. Dat is de belangrijkste conclusie van een rapport dat deze week in de VS is gepresenteerd door de National Academy of Sciences.

Het 327 pagina’s dikke, door een commissie van de National Research Council samengestelde rapport bevestigt in grote lijnen alles wat wetenschapscommunicatie-deskundigen allang wisten maar nooit hard konden maken. Het lijkt vooral te zijn geproduceerd als wapen om overheden en andere subsidiegevers mee om de oren te slaan.

Het bevat tevens tips voor het optimaal in elkaar zetten van tentoonstellingen en programma’s, met als belangrijkste boodschap dat je moet proberen aan te sluiten op de interesses van je beoogde publiek .

Wie geen zin heeft om 40 dollar plus verzendkosten in de gedrukte uitgave te investeren, en redelijk goede ogen heeft, kan het rapport ook gratis online inzien.

bron: National Academy of Sciences

Onderwerpen