Aandelenemissie moet klinische studies financieren

Biotechbedrijf Kiadis Pharma gaat een beursnotering aanvragen op Euronext Amsterdam. De opbrengst van de beursgang zal ‘hoofdzakelijk’dienen voor de verdere ontwikkeling van gericht op bloedkanker.

De datum en de omvang van de aanelenemissie worden later pas bekend.

Kiadis Pharma richt zich vooral op beperkingen of complicaties bij beenmergtransplantaties. Het belangrijkste product heet ATIR, en moet het mogelijk maken om beenmerg te gebruiken van een niet-optimale donor zonder dat er afstotingsreacties optreden. ATIR zit momenteel in fase II van de klinische tests. Vorige maand kawamen tussentijdse resultaten naar buiten die suggereren dat het middel inderdaad werkt.

Een ander product, Reviroc, moet volgend jaar fase III van de klinische tests ingaan. Reviroc moet bij autologe transplantatie de bloedkankercellen in het eigen beenmergtransplantaat van de patiënt vernietigen. Product nummer drie, Rhitol, is bijna ook zover. Rhitol is bedoeld om chronische afstotingsreacties na een beenmergtransplantatie te onderdrukken.

Kiadis ontstond in 1997 als spin-off van de Universiteit Leiden. Later verhuisde het bedrijf naar Groningen, en sinds kort zit het hoofdkantoor in Amsterdam. Een jaar geleden fuseerde Kiadis met het Canadese Celmed BioSciences, en sindsdien heet het voluit Kiadis Pharma.

bron: Kiadis

Onderwerpen