Steekwapen met gasinjectie steekt dumdumkogels naar de kroon

In de VS zijn messen op de markt verschenen met een ingebouwd gasinjectiesysteem, dat het slachtoffer letterlijk opblaast. Volgens het dagblad De Telegraaf heeft de Amerikaanse politie haar Europese collega’s gewaarschuwd voor deze interessante technologische ontwikkeling die vráágt om misbruik.

Het heft van het ‘WASP Injection Knife’ (Amerikaans octrooi nummer 7331108) bevat een standaard wegwerp-koolstofdioxidepatroon van het soort dat ook in luchtpistolen en biertappen wordt gebruikt. Door het lemmet loopt een dunne gasleiding, met een opening vlak naast de punt van het mes.

Door een ventiel open te drukken kun je het gas in één keer het zojuist lekgestoken gestoken object in blazen. De adiabatische expansie van 60 naar 1 bar doet de rest. Niet alleen wordt een groot gat geslagen in de omliggende materie, maar ook koelt het gas daarbij sterk genoeg af om die materie te laten bevriezen.

Een demonstratiefilmpje laat treffend zien wat dit fysische principe aanricht bij een watermeloen.

De producent, Wasp Injection Systems uit Cheshire, Connecticut, heeft het mes primair bedacht voor duikers en jagers, die er hongerige haaien respectievelijk beren mee te lijf zouden moeten gaan. Maar het bedrijf probeert de messen ook nadrukkelijk aan het leger te slijten. De ‘wespenmessen’ (met dank aan de Telegraaf voor de vertaling) zijn trouwens gewoon via internet te bestellen.

Waarbij Wasp heel schijnheilig aantekent dat het bedrijf ‘het doden van onschuldige schepsels niet ondersteunt’.

bron: De Telegraaf

Onderwerpen