‘Wat ons verenigt is onze liefde voor wetenschap, en een onverzadigbare nieuwsgierigheid’. Op zaterdag 22 april gaan onderzoekers wereldwijd het lab uit en de straat op.

De March for Science is een manifestatie tegen populisten met hun alternatieve feiten, en vóór het belang van wetenschap en evidence based overheidsbeleid. De meeste media-aandacht zal wel uitgaan naar de mars in Washington, DC, maar ook in Amsterdam komen wetenschappers samen om hun onderzoek te delen met de samenleving. Aanvang 12:00, op het Museumplein.

 

Joule

Na Chem komt Cell Press opnieuw met een niet-celbiologisch tijdschrift. Het heet Joule en richt zich op alles wat met van duurzame energie te maken heeft, van fundamenteel onderzoek tot en met de impact op economie en beleid. Hoofdredacteur Philip Earis, bekend van de Royal Society of Chemistry en mede-oprichter van een project dat zonnepanelen installeert in Indiase dorpen zonder elektriciteitsnet, wil er vooral de communicatie tussen verschillende energiegerelateerde vakdisciplines mee bevorderen. Het eerste nummer verschijnt deze herfst.