De Oostenrijkse vereniging voor analytische chemie ASAC heeft de Fritz-Pregl-medaille toegekend aan Peter Schoenmakers, hoogleraar analytische chemie en forensisch analytische chemie aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit vanwege Schoenmakers bijdragen aan de theorie en praktijk van de vloeistofchromatografie. De prijs is vernoemd naar de nestor van de Oostenrijkse analytische chemie, die in 1923 de Nobelprijs voor de Scheikunde ontving.

Charles Shaver wordt ceo van Akzo Specialty Chemicals. Hij volgt Werner Fuhrmann op, die de aan investeerder Carlyle verkochte chemietak moest losweken van AkzoNobel. Shaver is nu nog ceo van de Amerikaanse verfmaker Axalta, die vorig jaar bijna met AkzoNobel was gefuseerd.

Arian van Asten verlaat het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk, waar hij sinds 2006 werkte. Per 1 september bezet hij de gloednieuwe leerstoel forensic analytical chemistry and on-scene chemical analysis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij sinds 2012 al buitengewoon hoogleraar was. Tevens is Van Asten aangesteld als opleidingsdirecteur van de master forensic science.