De Amerikaanse Electrochemical Society heeft de jaarlijkse Corrosion Division H.H.Uhlig Award dit keer toegekend aan Herman Terryn, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en in deeltijd aan de TU Delft.

Terryn bestudeert vooral de manier waarop dunne deklagen, zoals coatings en oxidelaagjes, metalen beschermen tegen corrosie. De award is vernoemd naar MIT-corrosiepionier Herbert Uhlig (1907-1993); verwarrend genoeg kent de National Association of Corrosion Engineers (NACE) eveneens een H.H.Uhlig Award, maar dan voor corrosie-onderwijs.

Op 83-jarige leeftijd is organicus Leen Maat overleden, jarenlang een van de meest markante persoonlijkheden binnen de Delftse scheikundefaculteit. Hij was daar van 1959 tot 1998 aan verbonden en klom op tot universitair hoofddocent. Hij maakte naam met de ontwikkeling van syntheseroutes voor morfine en andere opiaten, maar ook als nationaal afgevaardigde in de IUPAC-nomenclatuurcommissie, spil van de faculteitsbibliotheek, oprichter van de vereniging ‘Vrienden van de Delftse Botanische Tuin’ en steun en toeverlaat van vele Nederlandse én buitenlandse studenten.