Medical Delta blaast leven – in de vorm van € 800.000 – in vier nieuwe living labs gericht op de zorg, meldt de stichting in een persbericht.

De vier laboratoria gaan zich richten op actuele zorgstukken, door een omgeving te creëren waarin je innovaties kunt testen in een reële omgeving. De Zuid-Hollandse hogescholen van Rotterdam, Leiden, Den Haag en InHolland zullen de labs gaan leiden, maar daarnaast doen ook bedrijven en universiteiten een praktische duit in het zakje. Naast onderzoek zal onderwijs ook een plaats krijgen in de labs.

Alles tezamen zullen de labs vier verschillende kapstokken voor hun rekening nemen: Better In, Better Out richt zich op fitheid van kankerpatiënten; VIT for Life wil mensen die een hoger risico lopen op leefstijlgerelateerde gezondheidsklachten met behulp van technologie gezonder doen leven; Geriatric Rehabilitation@Home heeft zijn focus op het verbeteren van de thuisrevalidatie van ouderen door middel van e-health; als laatste doet Integrative Medicine Technology onderzoek naar het gebruik van natuurlijke, niet-farmacologische en vooral persoonsgerichte behandelwijzen voor mensen met chronische klachten.