De programmacommissie kondigt met trots acht plenaire sprekers aan die hun opwachting zullen maken tijdens IUPAC | CHAINS 2023, van 20 - 25 augustus in Den Haag.  

IUPAC2023_Chains-connecting-Logo-FC_PNG

Spreker_Stevens

Zondag 20 augustus 

Molly Stevens (Imperial College London) trapt af met een lezing over vroege opsporing van ziekten met behulp van nieuwe materialen. Haar presentatie gaat over de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van Ramanspectroscopie bij het analyseren van afzonderlijke nanodeeltjes. Met deze techniek kunnen biologische nanomaterialen integraal worden onderzocht. 

 

Mark-Koper

Maandag 21 augustus  

Marc Koper, oppervlaktechemie- en katalyse-expert (Universiteit Leiden) richt zich op fundamentele aspecten van elektrokatalyse, theoretische en computationele elektrochemie, en elektrochemische oppervlaktekunde in relatie tot duurzame energie en chemie.  

 

Spreker_Thomson

Maandag 21 augustus

Jennifer Thomson, autoriteit op het gebied van moleculaire en celbiologie (Universiteit Kaapstad) houdt zich bezig met de ontwikkeling van genetisch gemodificeerde maïs die resistent is tegen het in Afrika endemische maïsstreepvirus én bestand is tegen droogte.  

 

Spreker_Williams

Dinsdag 22 augustus 

Hoogleraar anorganische chemie Charlotte Williams (Universiteit van Oxford) leidt een groep die onderzoek doet naar polymerisatiekatalyse en polymeerchemie. Daarbij besteedt de groep specifiek aandacht aan het verduurzamen van polymeren.  

 

Spreker_Grzybowski

Dinsdag 22 augustus

Bartosz Grzybowski (UNIST, Zuid-Korea) heeft baanbrekend werk verricht op het terrein van kunstmatige intelligentie en netwerktheorie en hun toepassing in de synthetische chemie. Hij neemt ons mee in de wereld van synthese, processen en reaction discovery in het computertijdperk.  

 

Nicola-Spaldin

Woensdag 23 augustus  

Nicola Spaldin (ETH Zürich) spreekt over ontwikkelingen in de materiaalchemie die essentieel zijn bij het aanpakken van veel van de meest urgente problemen van dit moment. Daarbij komen zeker de multiferroïeken, haar favoriete nieuwe materiaalklasse, aan bod. Deze materialen bieden mogelijkheden om de transitie naar een nieuw energiezuinig en klimaatvriendelijk tijdperk te versoepelen.  

 

Sprekers_Suga

Donderdag 24 augustus 

Hiroaki Suga (Universiteit van Tokio) geeft een lezing over de ontdekking van pseudonatuurlijke peptiden en producten. De naam van de tweede spreker op deze dag volgt binnenkort.  

 

Chad-Mirkin

Vrijdag 25 augustus 

Chad Mirkin (Northwestern University) sluit het rijtje inspirerende sprekers af. Mirkin gebruikt nanotechnologie om baanbrekende nieuwe materialen en structuren te ontdekken en te ontwikkelen. 

 

Meer informatie over de sprekers is te vinden op https://iupac2023.org/plenary-speakers/. Of volg IUPAC | CHAINS 2023 op LinkedIn, Twitter of Instagram om op de hoogte te blijven van het congres, de plenaire sprekers en ander nieuws.