Fijnchemieconcern ziet geen toekomst voor styreen

Dow Benelux heeft per direct vijf van haar fabrieken in Terneuzen en één in het Vlaamse Tessenderlo in de etalage gezet, met personeel en al. Volgens een persbericht wordt er al onderhandeld met ‘geïnteresseerde investeerders’.

Het betreft allemaal activiteiten die iets te maken hebben met styreen en aanverwante bulkproducten. Die passen niet meer binnen het fijnchemieconcern, dat moederbedrijf Dow Chemical op termijn graag wil worden.

In concreto betreft het de fabrieken voor Styrenics Naturals (kunststoffen zoals ABS) in Terneuzen en Tessenderlo, en de onderdelen Compounding & Blends, Latex, Styreen en Ethylbenzeen in Terneuzen. Ze maken vanaf heden deel uit van een aparte divisie die uiteindelijk (Dow denkt aan begin 2010) verder moet gaan als zelfstandig bedrijf onder de naam Styron Corporation.

Bij deze bedrijven werken 320 mensen, waarvan 280 in Terneuzen. ‘Vooralsnog’ behouden ze hun baan. “Bij een nieuwe eigenaar hebben ze een betere toekomst dan bij ons”, aldus Dow-woordvoerder Matthijs van Meerveld in de Provinciale Zeeuwse Courant.

bron: Dow, PZC

Onderwerpen