Oligomeren, verenigt u!

Kristalstructuren NDI-oligomeren

Beeld: Corbet et al. (2023) Chem. Eur. J.

Voor perfecte oligomeren moet je verder kijken dan alleen de synthese. Ook de omstandigheden van de assemblage zijn van wezenlijk belang, staat in Chemistry A European Journal.

Wat hebben Marvels Avengers en oligomeren met elkaar gemeen? Het op een willekeurige manier samenbrengen is in beide gevallen niet de beste aanpak. Je hebt een plan nodig. Hoe je oligomeren assembleert en hoe je ze verwerkt, is net zo belangrijk als je ontwerp van de moleculaire structuren. ‘De precisie waarmee je oligomeren kunt synthetiseren speelt een grote rol in hun populariteit binnen de nanotechnologie’, zegt Ghislaine Vantomme, universitair docent macro-organische chemie aan de TU Eindhoven. ‘In de nanotechnologie moet je structuren met een hoge precisie maken die op moleculair niveau perfect gedefinieerd zijn, waarbij je de afstand tussen domeinen verkleint en de ordening over lange afstanden verbetert, zodat je uiteindelijk de functie van de materialen die je wilt maken kunt sturen.’ 

 

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_412x374

Verder lezen?
Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • krijg toegang tot ons online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • kijk webinars live mee of later terug, lees exclusieve online-only content en plaats reacties op artikelen;
  • ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCVKVCVNBV, of NVBMB  heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_Logo-balk