Zoek de fout.

Fosgeenlek in lab: 40 mensen in ziekenhuis

Veertig medewerkers van de technische universiteit in München-Garching zijn vrijdagavond in een ziekenhuis opgenomen nadat fosgeengas was ontsnapt uit een proefopstelling. Twee van hen waren maandagochtend nog steeds onder behandeling, zo meldt de universiteit op haar website.

Het fosgeen zou zijn vrijgekomen doordat een slang van een proefopstelling losschoot. Er werkten op dat moment drie onderzoekers aan. Toen die het gas roken en steken in de nek voelden, braken ze direct de proefneming af, verlieten het lab en lieten het hele faculteitsgebouw ontruimen.

Alle aanwezigen in het gebouw werden ter observatie opgenomen in diverse ziekenhuize. Ze mochten na korte tijd weer naar huis. Twee van de drie onderzoekers, die het gas daadwerkelijk hadden ingeademd, moesten zaterdagmiddag echter opnieuw worden opgenomen met verschijnselen van longoedeem.

Volgens een woordvoerder van de universiteit hebben de onderzoekers alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Hoe het gas dan toch uit de zuurkast kon ontsnappen, is voorlopig onduidelijk.

bron: TU München

Onderwerpen