In het kader van het 175-jarig bestaan van de TU Delft mogen op 6, 7 en 8 juni 175 Delftse onderzoekers hun recente uitvindingen en lopende onderzoeksprojecten in woord en - vooral - beeld presenteren tijdens de tweede TU Delft Research Exhibition.

De expo wordt gecompleteerd met speedlectures en excursies naar labs in de directe omgeving. De eerste twee dagen zijn alleen toegankelijk voor potentiële industriële partners en andere genodigden, maar op 8 juni zijn ook gewone geïnteresseerden welkom. Inschrijven vooraf is verplicht.

 

Open access

Op 9 februari werd het Nationaal Plan Open Science gelanceerd, een breed gedragen initiatief dat vanaf 2020 al het Nederlandse onderzoek vrij toegankelijk wil maken. Op 29 mei is dit plan onderwerp van een landelijk congres in de aula van de TU Delft. Onderzoekers worden uitgenodigd hun ervaringen met open access te delen, en te discussiëren over de verdere uitwerking van het plan. Demissionair staatssecretaris Sander Dekker, zelf groot voorvechter van open access, verricht de opening. Toegang - hoe kan het ook anders - gratis.